....
Always Forward Neymar Jr.

ZIJN EIGEN STIJL

Je kunt het niet over Neymar hebben zonder dat je het woord 'stijl' in de mond neemt. Zijn prachtige, ritmische voetbalkunsten roepen zowel bewondering als kritiek op. Net als bij alle Mercurial spelers is zijn spel gebaseerd op liefde voor het balspel en de drang om te scoren. "Ik denk dat je anders moet zijn als je een Mercurial speler bent. Je moet namelijk snel zijn, en behendig. Je moet kunnen scoren. Het komt er dus op neer dat je alles moet kunnen."

Always Forward Neymar Jr.

BESCHEIDENHEID SIERT EEN MENS

"Ik speel op een unieke manier. Winnen, dat is denk ik wat ik wil. Daar doe ik elke wedstrijd ook alles voor," zegt Neymar Jr. Dat betekent trouwens niet dat hij het in zijn eentje doet. Ook al heeft de Braziliaan ongekend veel talent, hij erkent het belang van het hele team. "Op het veld speel je 11 tegen 11. Iedereen wil hetzelfde. Niemand is meer of minder waard dan de ander," legt hij uit. "Je moet met zijn allen één doel nastreven. Als individu kom je daarmee automatisch op de tweede plaats."

Always Forward Neymar Jr.

GEÏNSPIREERD DOOR GROOTHEDEN

Neymar wilde altijd al de top bereiken en zijn opkomst in het internationale voetbal was dan ook onvermijdelijk - maar nooit makkelijk. "Ik wilde altijd de beste zijn. En dan wilde ik dat ook nog eens heel goed doen," vertelt hij. Het is dan ook geen wonder dat de topsporters die hij bewondert, stuk voor stuk keihard werken: Kobe Bryant en Michael Jordan. Van deze basketballegendes leerde hij om vol te houden en door te zetten. "Je kunt echt nooit bij de pakken neer gaan zitten," legt hij uit. "Hoe moeilijk het ook is om je doel te bereiken, je moet tegen jezelf zeggen dat je er zult komen. Als dat lukt, top. Zo niet, dan probeer je het opnieuw."

Always Forward Neymar Jr.