Kyrie 4

Kyrie 4

Vind je groove

Een nieuwe flexgroef biedt uitstekende flexibiliteit en grip zodat jij je groove kunt vinden.

Kyrie 4

Kyrie 4

Flexibele grip

Aan de onderkant van de buitenzool met flex-groeven loopt een uitsnede in zigzagpatroon voor uitstekende flexibiliteit en grip.

Kyrie 4

Responsieve demping

Zacht, licht foam met Nike Zoom Air in de hak zorgt voor comfort en een responsief gevoel.

Kyrie 4
Kyrie 4

Ventilatie en ondersteuning

Mesh houdt je voeten koel en Flywire kabels bieden ondersteuning bij snelle wendingen.

Kyrie 4

Het verhaal achter het design

Kyrie 4

Samen met Nike Basketball Design Director Leo Chang ontwierp Nike designer Ben Nethongkome een schoen die het bliksemsnelle voetenwerk van Kyrie aankon en die past bij zijn unieke stijl buiten het basketbalveld.

Kyrie 4

Baanbrekend design

"Kyrie is met zijn wendingen en draaien overal tegelijk op het veld", aldus Ben. De uitdaging bij het designproces was om daarbij voldoende stabiliteit te bieden. Het team koos voor een nieuwe benadering: de zool werd in het midden gespleten zodat de schoen bij elke hoek ondersteuning kan bieden. "Nu kan Kyrie zijn voet onder een hoek van 45 graden houden bij zijn wendingen en zijn volgende move met explosieve kracht starten."

Kyrie 4

Snelheid

Snelle bewegingen zijn voor Kyrie een bron van kracht — en uiteindelijk ook punten. Met snelheid in het achterhoofd maakten Ben en zijn team een buitenzool die de manier nabootst waarop een autoband het voertuig ondersteunt in een bocht. "Hij moest snel de hoek om kunnen", aldus Ben. "Dankzij de nieuwe rondingen kan hij efficiënt spelen en tot het uiterste gaan." Doordat de buitenzool ronder is, behoudt Kyrie zijn energie bij scherpe wendingen en kan hij die gebruiken voor zijn volgende beweging. Op die manier gaat niets van zijn power verloren.

Kyrie 4