Kyrie 3

Kyrie 3

Uit het niets

Ga voor snelheid en controle en laat je van je beste kant zien in de Kyrie 3.

Kyrie 3

Kyrie 3

Kyrie domineert het veld met zijn bliksemsnelle eerste stap en vloeiende speelstijl. In samenwerking met het Nike designteam heeft hij ervoor gezorgd dat zijn derde eigen schoen niet alleen vlijmscherpe wendingen aankan, maar ook een persoonlijke pasvorm en responsiviteit biedt voor spelers op verschillende posities. Met een combinatie van dynamische grip, flexibele ondersteuning en responsieve demping voldoet de schoen helemaal aan Kyrie's eisen.

Kyrie 3

Dynamische snelheid

Onafhankelijke suspension-pods en een gebogen buitenzool zorgen voor uitzonderlijke grip en de mogelijkheid om vanuit elke hoek te spelen.

Kyrie 3

Flexibele omsluiting

Een combinatie van een bandje over de voorvoet en Flywire kabels zorgt voor ondersteuning en een persoonlijke pasvorm voor elke positie en speelstijl.

Kyrie 3

Responsieve demping

Een directe Nike Zoom Air unit in de hak zorgt voor responsieve demping en daarmee voor comfort tijdens de hele wedstrijd.

Kyrie 3

"

Door de omsloten voorvoet kan ik snelle wendingen maken en op verschillende hoeken en posities staan, en toch op de juiste manier reageren.

Kyrie Irving

Het verhaal achter het design

Altijd in ontwikkeling

Zijn lijst met onderscheidingen is eindeloos, maar point guard Kyrie Irving staat vooral bekend om de snelle wendingen die bij hem eenvoudig lijken. "We wilden een schoen ontwerpen waarmee Kyrie op het veld alles kan doen wat zijn verbeelding hem maar ingeeft," aldus Sr. Product Manager Tony Grosso. De eerste stap: de grip verbeteren van de zool die op de Kyrie 1 is geïnspireerd. "De grip loopt door naar de zijkanten en de schoen heeft een gebogen voorvoet, waardoor je het veld beter aanvoelt," legt Grosso uit.

Kyrie 3

Gestroomlijnde pasvorm

Grosso en zijn team wilden ook de overtollige ruimte binnen in de schoen beperken om uitglijden te vermijden. Zo kan Kyrie zijn explosieve eerste stap zetten zonder energie te verspillen. "We hebben ons veel gericht op de pasvorm. Hierdoor reageert de schoen veel beter op Kyrie's bewegingen, wat hem voordeel oplevert op het veld." Het team haalde inspiratie uit het bandje van de Kyrie 2 en maakte een intern ondersteuningssysteem met Flywire; ultralichte, supersterke vezels die fungeren als ondersteuningskabels. Daarna hebben ze een bandje bij de voorvoet toegevoegd om de voet stevig vast te zetten.

Kyrie 3

Ongeëvenaarde improvisatie

Kyrie's skills vallen echt op wanneer hij zijn creativiteit gebruikt om een gat te vinden in de verdediging, nét voordat het dichtgaat. "Hij speelt zo snel en zijn voeten bewegen supersnel," zegt Grosso. "Hij beheerst zijn snelheid volledig." De onorthodoxe manier waarop Kyrie het veld ziet, hebben de ontwerpers verwerkt door middel van spikes met structuur op de achterste helft van de schoen. "Zijn spel kent geen grenzen", zegt Grosso. Kyrie is nu 24 jaar oud, en is nog maar net begonnen.

Kyrie 3