De beste Nike leggings voor ondersteuning en compressie

Koopgids

Shop deze aansluitende en comfortabele leggings.

Laatste update: 9 april 2024
Leestijd: 5 min.
De beste Nike leggings voor ondersteuning en compressie

Als je ooit professionele atleten hebt horen zweren bij compressieleggings, dan heb je je misschien ook afgevraagd wat er zo goed aan is — en of je ze zelf ook zou moeten dragen. Iedereen kan baat hebben bij compressieleggings — of je nu een weekend warrior of casual wandelaar bent, of iemand die langdurig zit of staat (denk aan: verpleegkundigen, mensen met kantoorbanen en mensen die geregeld vliegen).

Vergelijkbaar met hoe kinesiotape helpt bij het stimuleren van de bloedstroom in spieren, werken compressieleggings ook zo door lichte druk uit te oefenen op de been- en bilspieren. Dit verhoogt de doorbloeding van zuurstofrijk bloed naar de spieren, wat kan helpen bij het verminderen van het vasthouden van water en zwellingen. Compressiekleding wordt al gebruikt sinds het einde van de 19e eeuw om de zwelling die optreedt door vochtretentie te behandelen.

Een verbeterde bloedcirculatie kan een aanzienlijke positieve impact hebben op atleten. Meerdere studies suggereren dat het dragen van compressieleggings na de training de waargenomen spierpijn en gevoelens van vermoeidheid kan verminderen. Tijdens work-outs kan deze functie die in bepaalde leggings is geïntegreerd ook een gamechanger zijn. In een onderzoek uit 2013 werd bijvoorbeeld geconcludeerd dat hardlopers die compressieleggings droegen lagere niveaus van waargenomen inspanning ervaarden dan hardlopers die loszittende shorts droegen. Met andere woorden: hun runs voelden beheersbaarder aan, zodat ze meer konden geven en meer uit hun trainingen konden halen.

Wil je een paar uitproberen? Of je nu veel staat tijdens je werk, traint voor je volgende wegwedstrijd, of je maximale squatgewicht probeert te verbeteren, hier zijn de beste compressieleggings van Nike die je zullen helpen om meer te kunnen geven.

De beste Nike leggings voor ondersteuning en compressie

Als je van uitdagende cardiowork-outs houdt, probeer dan de Nike Go Leggings

Als je op zoek bent naar compressieleggings voor je volgende run of cardiowork-out, kies dan een paar uit de Nike Go collectie, die leggings zijn gemaakt van compressief en ondersteunend InfinaLock materiaal. De leggings zijn verkrijgbaar in mid- en high-rise pasvormen en zijn er in verschillende lengtes — variërend van leggings die vallen tot op de enkel tot shorts die vallen tot op de dij.

De gehele collectie omvat allerlei handige kenmerken, waaronder een extra brede tailleband om de leggings op hun plaats te houden, Dri-FIT technologie, die zweet van je huid afvoert, en niet één, niet twee, maar zes zakken om al je kleine benodigdheden in op te bergen.

De beste Nike leggings voor ondersteuning en compressie

Als je iets nodig hebt voor in het krachthonk, probeer dan de Nike Universa Leggings

Nike Universa shorts, capri's en leggings zijn allemaal gemaakt van het ultra-zachte InfinaSmooth materiaal van Nike, dat zweet afvoert terwijl het comfortabele compressie blijft bieden die je bewegingen niet beperkt. De Universa leggings hebben ook een extra brede tailleband die niet oprolt, knijpt of wegglijdt, zodat je kunt squatten, springen en deadliften zonder afleidingen.

Bovendien zijn Nike Universa leggings verkrijgbaar in een scala aan felle kleuren en patronen, waardoor ze ideaal zijn om in en buiten de sportschool te dragen. Omdat ze verkrijgbaar zijn in high- en mid-rise pasvormen en een grote verscheidenheid aan maten (van XXS tot 3X), kun je een paar in jouw maat scoren om comfortabel door je work-outs mee te knallen. Nog een voordeel? Deze leggings zijn uitgerust met meerdere zijzakken.

(Gerelateerd: Wat trek je aan naar de sportschool — 5 outfit-essentials)

De beste Nike leggings voor ondersteuning en compressie

Probeer de Nike Zenvy leggings om de hele dag comfortabel te zitten, staan of wandelen.

De ultra veelzijdige Zenvy leggings met hoge taille zijn jouw optie bij uitstek om de hele dag te dragen. De rekbare gladde stof voelt aan als een tweede huid en biedt ondersteuning op precies de juiste plekken. Hoewel ze niet zo compressief zijn als sommige andere collecties op deze lijst, bieden ze nog steeds een heerlijk aansluitend gevoel.

Trek deze leggings aan als je van plan bent een casual fietstocht te maken, een rustige yogasessie te doen, te wandelen of een lange vlucht per vliegtuig gaat maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een handig zakje in het midden aan de achterkant, zodat je je kaart, sleutels en telefoon kunt opbergen en handsfree kunt blijven, waar de dag je ook brengt.

Voor activiteiten in koude weersomstandigheden, trek je de Nike compressiebroeken en -leggings als laagje aan

Niets is erger dan halverwege de training naar binnen te moeten gaan omdat je niet warm genoeg gekleed bent. Het dragen van een basislaag onder je shorts of broek kan helpen om zweet van je huid af te voeren en lucht tussen de lagen vast te houden, wat feitelijk fungeert als isolatie. Nike compressieleggings als basislaag zijn gemaakt van Pro Dri-FIT materiaal en zijn ideaal om je warm en behaaglijk te houden. Bovendien houdt de strakke elastische tailleband de legging op zijn plaats en geeft de veilige pasvorm je het gevoel van een tweede huid. Je zou zelfs weleens kunnen vergeten dat je meerdere laagjes draagt.

Voor het eerst gepubliceerd: 8 december 2023

Gerelateerde verhalen

De beste Nike sportkleding voor de winter

Koopgids

Wat te dragen voor outdoor work-outs in de winter

Shop nu Nike's beste hardloopgear voor in de winter

Koopgids

Shop nu Nike's beste hardloopgear voor in de winter

De beste cadeaus van Nike voor triatleten

Koopgids

5 Nike cadeaus voor triatleten

Vijf roze leggings van Nike voor iedere work-out

Koopgids

Roze Nike leggings die geschikt zijn voor iedere work-out

De beste Nike leggings voor koud weer

Koopgids

De beste Nike leggings voor koud weer