De beste trailrunningschoenen van Nike

Koopwijzer

Deze schoenen bieden trailrunners de demping en ondersteuning die ze nodig hebben om voorbereid te zijn op de trail.

Laatste update: 27 maart 2024
Leestijd: 6 min.
Beste trailrunningschoenen van Nike

De ondergronden waarmee trailrunners te maken krijgen, zijn anders dan de ondergronden die ze tegenkomen wanneer ze hardlopen op straat, de baan of de loopband. Trailrunners weten nooit wat ze zullen tegenkomen: van modder tot water, van omgevallen bomen tot steile hellingen, van rotsen tot puin. Het dragen van het juiste paar hardloopschoenen, of dat nu op een meer eenvoudig of technisch terrein is, is essentieel om het beste te garanderen op het gebied van comfort, duurzaamheid en performance.

Niet alle trails zijn echter hetzelfde, en dat geldt ook voor trailrunningschoenen. Voor een meer technische trailrun met bergachtig terrein heb je een hardloopschoen met maximale demping nodig die veel grip biedt. Gelukkig heeft Nike geschikte trailrunningschoenen voor mannen en vrouwen, ongeacht de locatie of omstandigheden.

Essentiële kenmerken voor trailrunningschoenen

De beste trailrunningschoenen voor hiken en hardlopen zijn ontworpen met het oog op veelzijdigheid, comfort, responsiviteit, stevigheid en het vermogen om de weersomstandigheden goed te kunnen weerstaan.

Volgens Natasha Lewis, Expert Product Line Manager bij Nike voor Global Footwear, hebben de beste trailrunningschoenen grip onder de voet, stevigere materialen op het bovenwerk om je tegen de elementen te beschermen en meer ruimte in de voorvoet zodat de voet uit kan zetten en spreiden, vooral wanneer je langere afstanden loopt in warmere omstandigheden. Afhankelijk van het model is elke trailrunningschoen ontworpen voor afstanden van 5 km tot ultra-afstanden van meer dan 160 kilometer. Met de extra ruimte en ondersteuning die een Nike trailrunningschoen biedt, zul je trailrunningschoenen misschien zelfs comfortabeler kunnen vinden dan een doorsnee hardloopschoen.

Crossover van weg naar trail

Er zijn momenten dat je een veelzijdige hardloopschoen nodig hebt die geschikt is voor zowel de trail als de weg. De crossover van Nike van hardloopschoenen voor op straat naar trailrunningschoenen, biedt hardlopers "een neutrale ervaring met trailperformance-elementen waarmee de trail voor allerlei soorten hardlopers een optie wordt", zegt Lewis. "Ze zorgen voor een soepele ervaring op de weg, maar extra robuustheid en bescherming die je nodig hebt voor trail- en offroad-oppervlakken — zowel qua bovenwerk als qua buitenzool."

De Nike Pegasus Trail en Nike Pegasus Trail GORE-TEX of de Juniper Trail en Juniper Trail GORE-TEX hardloopschoenen zullen je uitstekend ondersteunen, zowel op als buiten de trails. Dit zijn de enige trailrunningschoenen die Lewis aanbeveelt voor normaal hardlopen en voor op straat.

Beide modellen trailschoenen worden ook als waterdicht beschouwd. Zelfs bij niet-waterdichte modellen houdt Nike rekening met hoe trailrunningschoenen met water omgaan. Zoals Lewis uitlegt, heeft Nike een unieke benadering bij het ontwerpen van schoenen die met water te maken krijgen. "Het is heel gewoon om water tegen te komen op al je verschillende soorten trailruns, of het nu gaat om dauw van het groen, beekjes op de paden of zelfs emmers water die over je heen worden gegoten bij verzorgingsposten", zegt ze. "Nike richt zich met de schoenen op sneldrogende materialen en het afvoeren van het water. Al onze trailrunningschoenen hebben een ventilerend bovenwerk met waterafvoerende eigenschappen."

Beste trailrunningschoenen van Nike

Demping voor ultiem comfort

Een hardloopschoen met goede demping is onmisbaar voor trailrunning of hiken. Of het nu een uitdagend, rotsachtig landschap is dat bergopwaarts gaat of een verraderlijk steil, glad pad omlaag, je moet je zelfverzekerd voelen wanneer je besluit offroad te gaan. De Zegama trailrunningschoen is daarop jouw antwoord. Het hoogtepunt van de schoen is de ZoomX core, die "zorgt voor zachte demping met een geweldige energieteruggave", zegt Lewis. De core, legt ze uit, biedt de optimale demping die je nodig hebt voor langere runs van meer dan 160 kilometer.

Beste trailrunningschoenen van Nike

Responsiviteit voor een optimale performance

De responsiviteit van een hardloopschoen helpt je een hoog tempo en efficiënte passen te behouden. De Ultrafly is een trailrunningschoen die bekendstaat om zijn responsiviteit. "Deze schoen heeft een tweepolige flyplate van 3/4-lengte van carbon tussen een volledige ZoomX middenzool voor responsiviteit en veerkracht op de trail", zegt Lewis. De volledige ZoomX middenzool van de schoen zorgt ervoor dat je voeten goed blijven voelen tijdens het hardlopen van afstanden van ten minste 160 kilometer. "Het beschermende materiaal rond de middenzool beschermt het foam tegen weersinvloeden op de trail, terwijl hij toch zeer minimalistisch is voor dat ZoomX gevoel", zegt Lewis.

Ook de Kiger trailrunningschoen biedt zowel snelheid als comfort op rotsachtig terrein.

Beste trailrunningschoenen van Nike

Omgaan met weersomstandigheden en bergachtig terrein

Volgens Lewis zijn de beste trailrunningschoenen voor hiken en hardlopen gemaakt van robuustere materialen om je te beschermen tegen diverse objecten op het pad, zoals rotsen, wortels en puin. Ga op zoek naar trailrunningschoenen met een dikker, grover design en meer grip. Ze wijst erop dat door deze eigenschappen de Zegama en de Wildhorse ideaal zijn voor modderigere paden, en legt uit dat ze allebei een stevigere basis hebben voor de stabiliteit die je nodig hebt als je geconfronteerd wordt met modder, rotsen, water en andere natuurlijke elementen.

De Zegama en de Wildhorse zijn ook zeer geschikt voor trailrunners die bergachtig terrein willen verkennen. Van het materiaal van het bovenwerk tot de buitenzool, ze zijn allemaal uitgerust om alles aan te kunnen wat Moeder Natuur voor je in petto heeft, zegt Lewis. Het bovenwerk is ontworpen om zijdelingse bewegingen uitstekend te ondersteunen tijdens het hardlopen op onverhard terrein en oneffen oppervlakken, en de robuustere buitenzolen hebben een dikker noppendesign met extra grip en een samenstelling van rubber. "Deze trailrunningschoenen zijn ontworpen om onze trailrunners het gevoel te geven dat ze onoverwinnelijk genoeg zijn om alle terreinen met lange afstanden de baas te zijn", zegt ze.

Beste trailrunningschoenen van Nike

Tekst: Erica Brooke Gordon

Voor het eerst gepubliceerd: 26 maart 2024

Gerelateerde verhalen

Wat zijn de beste Nike hardloopschoenen voor lange afstanden?

Koopgids

Wat zijn de beste Nike hardloopschoenen voor lange afstanden?

Shop nu Nike's beste hardloopgear voor in de winter

Koopgids

Shop nu Nike's beste hardloopgear voor in de winter

Beste Nike schoenen en gear voor het lopen van een ultramarathon

Koopgids

De beste Nike schoenen (en gear) voor het lopen van een ultramarathon

Nike's beste wandelgear voor in de winter

Koopgids

Nike's beste wandelgear voor in de winter

De beste waterdichte hardloopschoenen van Nike

Koopgids

Waterdichte Nike hardloopschoenen voor natte omstandigheden