Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

Koopgids

Deze sport- en lifestylezonnebrillen hebben gepolariseerde lenzen om reflecties van sneeuw, water en andere oppervlakken te minimaliseren.

Laatste update: 24 november 2022
Leestijd: 5 min.
Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

Hoewel vele types zonnebrillen je ogen kunnen beschermen tegen de zon, worden gepolariseerde zonnebrillen behandeld met een chemisch laagje dat helpt reflecties van oppervlakken te voorkomen. Door reflectie te voorkomen, zorgen gepolariseerde lenzen ervoor dat je beter kunt zien. Je zicht wordt namelijk verbeterd en oogvermoeidheid verminderd, zegt het American Academy of Ophthalmology.

Bij het meedoen aan buitenactiviteiten zoals golf, hardlopen, fietsen of skiën, helpen anti-reflecterende, gepolariseerde lenzen atleten met beter zicht. Dit verhoogt je precisie, veiligheid en zelfvertrouwen.

Bekijk de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike om voorbereid te zijn op welke buitenactiviteit je ook gaat ondernemen.

De beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

 1. 1.Nike Victory

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  Een zonnebril die zorgt voor hoge prestaties. De Nike Victory zonnebril is ideaal voor hardlopers en fietsers die oogbescherming willen waarbij reflecties worden geminimaliseerd, voor zo weinig mogelijk afleiding. De neusbrug en oortips zijn beide verstelbaar, waardoor atleten de bril kunnen personaliseren voor een aangepaste pasvorm die goed blijft zitten. Bovendien is het dankzij de optische clip-in eenvoudig om voorgeschreven lenzen toe te voegen aan de bril.

 2. 2.Nike State

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  De doorzichtige frames en vierkante stijl maken de Nike State zonnebrillen strak en minimalistisch, waardoor je ze iedere dag kunt dragen. De gepolariseerde lenzen voorkomen dat je je ogen moet dichtknijpen, waardoor je ogen beschermd blijven tijdens een dag op het strand of in de natuur.

  (Gerelateerd: Nike's beste zonnebrillen voor hardlopen)

 3. 3.Nike Maverick Free

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  Deze blauwe zonnebrillen hebben een sportief design en een comfortabele neusbrug van rubber. De onderste helft van de lenzen is randloos, en de armen van de zonnebril zijn gewatteerd voor grip, zodat je ze de hele dag kunt blijven dragen. Het taps toelopende design past goed onder een pet, waardoor ze ideaal zijn voor golfers (geen pijnlijke slapen meer na een lange dag op de golfbaan).

 4. 4.Nike Flatspot XXII

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  Dankzij de geometrische vorm en het geheel zwarte design, is de Nike Flatsport XXII een unieke aanvulling op de Nike Vision collectie. De op vintage geïnspireerde brug en moderne uitsnijding bij de slapen zorgen voor flair, terwijl de performancelenzen en stevige constructie hem ideaal maken voor een sportieve stijl.

 5. 5.Nike Evolution

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  Deze lichte frames zijn gemaakt om iedere dag gedragen te worden dankzij de functionele functies, zoals rubberen pads op de neus en bij de slapen, waardoor ze goed blijven zitten tijdens bewegingen.

 6. 6.Nike Club Nine

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  Deze gepolariseerde zonnebrillen zijn een moderne twist op de klassieke navigatorstijl. Dankzij het stevige, metalen frame en de flexibele armen kunnen deze zonnebrillen veelvuldig gebruik goed aan. De gele lenzen hebben veel bedekking en de aanpasbare neusbrug en oortips maken deze zonnebrillen ideaal voor een lange, zonnige dag buiten.

 7. 7.Nike Adrenaline 22

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  De Nike Adrenaline 22 is ontworpen voor een actieve levensstijl. De lichte frames met basiscurve 8 blijven dicht op het gezicht liggen, waardoor er geen zonlicht kan binnenkomen via de zijkanten. Deze gepolariseerde zonnebrillen zijn ontworpen met Nike Max Optic lenzen, die zowel schok- als krasresistent zijn en zorgen voor een goede zichtbaarheid naar alle kanten. Bovendien vermindert de ventilerende rubberen neusbrug de kans dat de bril beslaat.

 8. 8.Nike Wave

  Ontdek de beste gepolariseerde zonnebrillen van Nike

  Dit simpele, klassieke design is veelzijdig genoeg om iedere dag te dragen, maar hij zorgt ook voor de performancevoordelen die de sportspecifieke zonnebrillen van Nike hebben. De Nike Wave zonnebrillen zijn licht en stevig, met veilige scharnieren en rubberen gripjes bij de slapen, zodat ze niet afglijden.

  Het geheel zwarte design zorgt ervoor dat je ze gemakkelijk kunt combineren met een veelheid aan outfits, of je nu voor een run gaat of gaat relaxen met je vrienden.

Veelgestelde vragen

Wat zijn gepolariseerde zonnebrillen?

Gepolariseerde zonnebrillen van Nike zijn gemaakt met lenzen die reflecties van sneeuw en water verminderen. Volgens de American Academy of Ophthalmology verminderen gepolariseerde zonnebrillen lichtreflecties en vermoeide ogen, wat kan helpen het zicht en de veiligheid te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van gepolariseerde zonnebrillen?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn ontworpen om reflecties te voorkomen, het contrast te verbeteren en de kleuren in je omgeving te laten zien zoals ze werkelijk zijn.

Deze voordelen maken ze geschikt voor activiteiten zoals autorijden of sporten buiten. Denk aan skiën, golfen, snowboarden, fietsen of hardlopen, waarbij atleten reflecties kunnen ervaren van sneeuw, water of andere oppervlakken.

Tekst: Hannah Singleton

Gerelateerde verhalen

Nike's beste zonnebrillen voor hardlopen

Koopgids

Nike's beste zonnebrillen voor hardlopen

Nike's elf beste cadeautips voor hardlopers

Koopgids

11 cadeau-ideeën voor hardlopers

De beste cadeautips voor zelfzorg van Nike

Koopgids

Nike's 6 beste cadeautips voor selfcare

Beste brillen met blauwlichtfilter van Nike

Koopgids

Nike's beste brillen met blauwlichtfilter

De vijf beste hardloophandschoenen die je bij Nike kunt kopen

Koopgids

De beste Nike hardloophandschoenen